Annemin Kış Çorbası

Son güncelleme: 12.12.2009 11:57
  • Malzemeler:

    1'er adet havuç, patates, soğan
    1 tutam köri
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı un
    6 su bardağı et suyu
    Yarım limon suyu
    Tuz ve karabiber


    Tarifi:

    Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine küp doğranmış havuç ve patates katılır. Birkaç kez çevirdikten sonra un ve köri katılır.

    Biraz daha kavrulur. Tuz, karabiber, limon suyu ve et suyu ilave edilir. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır.

    10 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır, sıcak tüketilir.



    alıntı
#01.12.2009 15:39 0 0 0
GDA GDA foto
  • Tessekürler....
#12.12.2009 11:57 0 0 0