Şekeri-kalbi olan bu ekmeği yesin!
Asya ve Avrupada yüzyıllardır bilinen özel çavdar ekmeği Borodinsky, artık Türkiyede de üretiliyor. Ekmeği, şeker hastası olması nedeniyle başlangıçta kendisi için üreten Ali Atayata, Türkiyede böyle ekmekler pek yoktu. Fırıncılar yapmayınca iş, bizim üzerimize kaldı dedi. Ekmeği, Avrupada ve Asyada artık çeşitli kimyasalarla üretiyorlar. Ama, biz, hiçbir kimyasal koymadan, saf ürünlerden üretiyoruz diye konuşan Atayata, Borodinskyi şeker hastalarının yanı sıra kalp ve damar hastalıkları ile kolesterol problemleri yaşayanlara tavsiye ediyor. Atayata, Borodinsky yedikten altı gün sonra hızlı bağırsak hareketliliği başlar. Bağırsak ne kadar hareketli ise kilo alma o kadar engellenir. Ekmeğin kalorisi de düşük. Bayan müşterilerimiz bir ayda dört kilo veriyor diye konuştu.