Soğuk algınlığı, nezle, öksürük ve grip mevsiminde doğal yollardan enfeksiyonlar ile mücadele eden gıdaların tüketilmesi öneriliyor
Aşı kadar etkili olmasa da gribe karşı mücadelede yardımcı olacak gıdalar;
C vitamini: Soğuk algınlığına karşı direnci artıran güçlü bir antioksidan, yeşil ve kırmızı biber, narenciye meyveleri, çilek ve böğürtlengillerde, koyu yeşil olan brokoli, kuşkonmaz, bezelye ve ıspanak gibi sebzelerde bulunur.
E vitamini: Diğer bir antioksidan, vitamin C'nin etkisini artırıyor. Sebze yağları, fıstık, tohum ve bütün hububatlarda bolca bulunur.
Sarımsak: Kanser, kalp hastalıkları ve gribe karşı yüzyıllardır kullanılan güçlü bir antioksidan ve bağışıklık sistemi uyarıcısı. Bol bol sos, salata, kızartma ve yoğurtta kullanmak yararlı.
Zencefil: Tıkalı burunları açmak için son derece etkili. Bir fincan zencefil çayını demledikten sonra koklamak bile sinüsleri açmak için yeterli, içmek ise mide bozukluklarına iyi geliyor.
kimya mühendisi bir arkadaştan maydanozun C vitamini bakımından çok zengin olduğunu duymuş ve şaşırmıştım o güne kadar c vitaminini hep turunç larda arardım