Fatih Tekke

Son güncelleme: 01.09.2010 19:42
  • Fatih Tekke'nin Biyografisi noimage

    Fatih Tekke, 9 Eylül 1977 tarihinde Sürmene, Trabzon'da doğdu. Çok erken yaşta Trabzonspor A takımına yükselen Fatih Tekke, tecrübesizliği ve agresif kişiliği yüzünden Altay'a kiralandı. Altay'da futbol hayatını sürdürürken ayağı kırıldı fakat genç yaşı çabuk toparlamasına olanak verdi. Trabzonspor'a geri döndüysede yararlı olamayacağı düşünülerek gönderildi. Bir dönem Gaziantepspor'da top koşturan Fatih Tekke, buradan 2002-2003 sezonunda Trabzonspor'a geri döndü, bu dönemden itibaren takımın en önemli gol silahı oldu ve kaptanlığını üstlendi. Takıma katılmasıyla Trabzonspor bir çıkış yakaladı ve 2 Türkiye kupasıyla birlikte 2 lig ikinciliği kazandı. Ayrıca 2004-2005 sezonunda 31 golle gol kralı oldu.

    Fatih Tekke Türk Milli Takımı formasını da giymektedir.

    Fatih Tekke Resimleri

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

#06.12.2009 11:35 0 0 0
  • Tekke ailesi transferde ikiye bölündü.. Bir ağabey Fenerbahçe olursa hakkımı helal etmem derken diğer ağabey renklere takılı kalmamak lazım diyor. Kaptan Fatih'in transferi aileyi ikiye böldü. Ağabey Mehmet "Fenerbahçe olursa beni unut "derken diğer ağabey Salih " Profesyonel düşün duygusal davranma,önemli olan senin geleceğindir. Takımları renkleri ile sınırlamak doğru değildir" diyerek kardeşleri Fatih Tekke'nin Transferini şimdiden çıkmaza soktular.



    noimage


    Trabzonspor'un Rusya'nın Zenit takımına yaklaşık 15 trilyona sattığı Fatih Tekke'nin Türkiye'ye dönmesi yine manşetlerden düşmüyor. Zenit takımının başkanı satmamakta ısrarcı olmasına rağmen Fenerbahçe kulübü ise bu oyuncuyu renklerine katmakta kararlı. Trabzonspor'un geri almak için önerdiği rakama ise Zenit takımı hiç bakmadı bile. Fenerbahçe'nin teklifi ise Rus takımının olduğu gibi Fatih Tekke'nin de kafasını karıştırdı. Tekke sadece takımların kafasını karışmadı ailede ikiye bölündü..

    Hasta Trabzonspor taraftarı olan ve yurt dışında çalışan Mehmet Tekke" Üç dört sene önce Fenerbahçe konusundaki duygularımı aynen taşıyorum. Fenerbahçe'ye gidersen bende kardeşim yok derim.Kardeşlikten silerim. Yurt dışında kal başka takımlara git ama Fenerbahçe'ye gitme. 1996 yılındaki şampiyonluk acısı hala yüreğimde. Oğlumun adını da Fatih koydum Amcasının adını taşıyor. Öyle bir şey olursa nüfusa baş vuru adını değiştiririm. Sen Trabzon'un ve bizim sembolümüzsün" diyerek bu transferin önündeki en büyük etken oldu. Şimdi aile ise Ağabey Mehmet'i ikna etmeye çalışacak.

    Türkiye Futbol Federasyonunda teknik adam olarak görev yapan eski profesyonel futbolculardan ağabey Salih Tekke ise" Futbolcular profesyonel düşünmeli. Bu konuda elbette karar Fatih'e ait. Kendisi çok iyi bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu. Kendi geleceği için doğru kararı vereceğine inanıyorum. Futbolda renk ve ırk ayrımı yok. O yüzden dar çerçeveden ben hiçbir zaman bakacağını sanmıyorum" diyerek kardeşine her takım için yeşil ışık yaktı.. [Kaynak: www.medyatrabzon.com]
#06.12.2009 11:39 0 0 0
  • Beşiktaş`ın transferin son gününde kadrosuna dahil ettiği Fatih Tekke siyah beyazlı kulüple resmi sözleşmeyi imzaladı.

    Akaretlerde ki imza törenin yöneticiler Cengiz Zülfikaroğlu ve Ertunç Soğancıoğlu`da katıldı. Tecrübeli golcü Beşiktaş formasını giyerek basın mensublarına poz verirken sadece Türkiye`de değil Avrupa`da şampiyonluk hedefleyen bir takıma geldiğini söyleyerek;

    `Kariyerim açısından son derece önemli bir transfer. Beşiktaş yönetimine beni bu transfere layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Burada büyük başarılara imza atacağımı düşünüyorum. Basında speküle edildiği gibi herhangi bir sakatlığım yok. İki hafta içinde tam anlamıyla hazır olurum.` ifadelerini kullandı.

    Golcü oyuncu sekiz gün sonra 33 yaşına basacağını ve bu yüzden Beşiktaş`ta 33 numaralı formayı giyeceğini sözlerine ekledi.

    noimage


    noimage





#01.09.2010 19:42 0 0 0