Salaş Börek

Son güncelleme: 12.12.2009 12:09
  • salaş börek nasıl yapıır - börek tarifleri
    noimage
    Malzemeler-

    3 adet yufka
    250 gr kıyma
    4 adet rendelenmiş patates
    3 adet rendelenmiş soğan
    3 yemek kaşığı zeytinyağ
    1 su bardağı su
    Tuz-karabiber

    Yapılışı-

    Kıyma-patates-soğan-tuz-karabiber
    karıştırılır,katı olursa bir miktar su ilave edilir.
    Patates ve soğan sulanacağı için
    kıvamı göz kararı yapılır.
    Yağ ile su karıştırılır.
    Yufka tezgaha serilir fıça ile üzerine yağ ile karıştırılan su sürülür ve yufka ortadan ikiye kesilir.
    Kesilen düz kısma kıymalı harç konur ve rulo şeklinde sarılır.
    Tüm yufkalar bu şekilde sarılır.
    Elde edilen rulolar 3-4 parmak genişliğinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
    Üzerlerine yağ-su karışımı sürülür.
    Bir gece veya enaz 1-2 saat buzlukta dinlendirilir.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerin üst kısımları kızarana kadar pişirilir.
#10.12.2009 09:34 0 0 0
GDA GDA foto
  • Tessekürler..
#12.12.2009 12:09 0 0 0