1 adet (1250 gr.) Tavuk
1 orta boy (75 gr. )Soğan
1 su bardağı (150 gr.) Taze fasulye
1 su bardağı (75 gr.) Taze bamya
1 küçük boy (100 gr.) Yeşil kabak
2 adet (30 gr.) Yeşil biber
3 küçük boy (300 gr.)Domates
1 su bardağı (200 gr.)Su (sıcak)
3 tatlı kaşığı (18 gr.) Tuz
1/2 tatlı kaşığı (1 gr.)Kara biber
Yapilisi:
Tavuğu yıkayip parçalayin. Soğanı soyun, yıkayin, iri iri doğrayin.
Diğer sebzeleri yıkayip, fasulye ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, patlıcan ve kabağı 1.5 santimetreküp irilikte doğrayin.
Domatesi 1 cm.kalınlıkta halka şeklinde dilimleyin.
Domates dışında, diğer sebzeleri güvece yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını koyun, domates dilimlerini dizin.
Su, tuz ve kara biberi ekleyin.
Kebabı kapalı olarak, orta sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 1 saat pişirin.
*Sıcağa dayanıklı, kapaklı cam kaplarda da pişirilebilir.Yanında pilav ve cacık uygundur.