SOFRADA MEYVE YEME İNCELİKLERİ

Son güncelleme: 30.12.2007 00:05
  • SOFRADA MEYVE YEME İNCELİKLERİ


    ELMA, ARMUT:
    Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir.


    MUZ:
    Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir. Tamamı ile soyulup atılmaz.
    Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür.

    KAYISI, ERİK, KİRAZ:
    Bir ya da iki lokmada yenilir.Çekirdek ağızda ayıklanıp avuca alınarak tabağa konulur .

    ŞEFTALİ:
    Yarma şeftali: ikiye bölünerek kolayca çekirdeği çıkarılır ve yenilir.
    Yarma olmayan şeftali: Dörde ayırılıp kabuğu soyulduktan sonra bıçakla küçük parçalara ayrılarak çatal ile yenilir.



    PORTAKAL:
    Helezoni olarak soyulur ve dilimlere ayrılıp tabağa konulur, dilimler küçükse bir lokmada, büyükse kesilerek el ya da meyve çatalı ile yenilir.



    KAVUN:
    Dilimlere ayrılarak tabağa konulur. Dilimler bıçakla ufak lokmalara ayrılır yada kaşıkla yenilir. Eğer üzerinde çekirdek var ise bunlar ağızda ayıklanır ve avuç içine alınarak tabağa konulur.

    ÇİLEK:
    Sapları daha önceden çıkarılmış küçük çilekler kaşıkla yenilir.
    Bunların üzerine toz şeker ekilir ya da krema konulur. Fakat büyük çilekler bazen sapları ile sofraya getirilir. Bu takdirde saptan tutup şekere batırmak ve ısırıp yemek gerekir. Elde kalan sap, tabağa konulur.
#23.11.2005 02:34 0 0 0
  • teşekkürler .tabiiki herşeyin bir adabı vardır
#23.11.2005 17:38 0 0 0
  • cok sagol bilgilerin icin cadikizcim
#23.11.2005 22:32 0 0 0
  • canim bilgilerin icin tesekkürler
#24.11.2005 23:03 0 0 0
  • bu kadar konuyu nasıl buluyorsu canım seni seviyorum işte ellerine sağlık
#25.11.2005 12:46 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#30.12.2007 00:05 0 0 0