Çilek Mini Ekler Pasta Tarifi - Çilek Mini Ekler Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler
Hamur için :
2.5 Kahve fincanı un
1.5 Kahve fincanı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı su
4 Adet yumurta
Tuz
Krema için :
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı un
7 Çorba kaşığı tozşeker
1 Kahve fincanı margarin
1 Adet yumurta
300 gr dondurulmuş çilek
Hazırlanışı
· Hamuru için ; su tuz tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın.
· Kaynamaya başlayınca ateşten alıp unu bir kerede ekleyin.
· Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
· Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor.
· Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın.
· Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın.
· Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
· Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
· Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
· Süt tozşeker yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın.
· Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
· Margarini ilave edip karıştırın.
· Çileklerin bir kısmını dilimleyip süsleme için ayırın.
· Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
· Ekleri enlemesine keserek üst kapağını çıkarın.
· İçlerini krema ile doldurup dilimlenmiş çilekle süsleyin.
· Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.