Çilek Mini Ekler Pasta

Son güncelleme: 16.12.2009 15:05
  • Çilek Mini Ekler Pasta Tarifi - Çilek Mini Ekler Pasta Nasıl Yapılır

    Malzemeler
    Hamur için :
    2.5 Kahve fincanı un
    1.5 Kahve fincanı tereyağı
    1 Tatlı kaşığı tozşeker
    1 Su bardağı su
    4 Adet yumurta
    Tuz
    Krema için :
    2 Su bardağı süt
    3 Çorba kaşığı un
    7 Çorba kaşığı tozşeker
    1 Kahve fincanı margarin
    1 Adet yumurta
    300 gr dondurulmuş çilek

    Hazırlanışı
    · Hamuru için ; su tuz tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın.
    · Kaynamaya başlayınca ateşten alıp unu bir kerede ekleyin.
    · Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
    · Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor.
    · Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın.
    · Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın.
    · Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
    · Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
    · Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    · Süt tozşeker yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın.
    · Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
    · Margarini ilave edip karıştırın.
    · Çileklerin bir kısmını dilimleyip süsleme için ayırın.
    · Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
    · Ekleri enlemesine keserek üst kapağını çıkarın.
    · İçlerini krema ile doldurup dilimlenmiş çilekle süsleyin.
    · Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
#16.12.2009 15:05 0 0 0