Bol bol kuru baklagil tüketin

Son güncelleme: 30.12.2022 21:12
  • * Kuru fasulye, nohut, bakla, bezelye, mercimek, yeşil fasulye, soya ve yulafta bol miktarda saponin bulunuyor. Bunlar da hücrelerdeki DNA mutasyonlarını önleyerek antikanserojen etki gösteriyorlar. Bu yüzden kuru baklagilleri sıklıkla tüketmek gerekiyor.

    * Yağsız süt ürünleri, protein ve kalsiyumca zengin, doymuş yağdan fakir besinler. Kemik, diş ve kasların yapısını sağlamlaştırıyor. Yüksek kan basıncının kontrolünde büyük ölçüde yardımcı olan potasyum içeriyor.

    * Yüksek ısıda pişirilen, kızartılan etlerin içinde kanserojen etki yapan heterosiklik aminler oluşuyor. Önlemek için fırınlama, buharda veya mikrodalgada pişirmek gerekiyor.

    * Beyaz unlu gıdalar, pirinç, patates ve tüm şeker katkılı gıdaların glisemik indeksi yüksek. Bu da erken yaşlanma nedeni. Beyaz pirinç yerine, posa bakımından zengin esmer pirinç ve bulgur tercih etmek iyi çözüm.
#22.01.2006 14:28 2 0 0
  • eline sağlık
    teşekkürler


#22.01.2006 14:33 0 0 0
  • eline sağlık arkadasım cok güzel bilgiler
#22.01.2006 17:17 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler arkadaşım
#23.01.2006 07:43 0 0 0
  • teşekkürler kuru baklagiller kalp içinde çok faydalı
#23.01.2006 12:57 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler
#23.01.2006 15:24 0 0 0
  • aynen bende öyle yapıyorum ,saglıgıma düşkünümdür.
#23.01.2006 21:33 0 0 0
  • faydalı bilgileriniz için teşekkürler ellerine sağlık
#23.01.2006 21:39 0 0 0
  • bılgınız ıcın tsk
#26.01.2006 03:16 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğinize Sağlık
#23.12.2022 17:17 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür
#30.12.2022 21:12 0 0 0