Kıbrıs Cacığı Tarifi - Kıbrıs Cacığı Nasıl Yapılır - Kıbrıs Cacığının Yapılışı
Malzemeler
1 küçük kavanoz mayonez
4 adet salatalık
2 kase yoğurt ve 2 diş sarımsak
3 orta boy patates
200 gr sert beyaz peynir
üzeri için karabiber, kırmızı biber, nane, 1 yem. kaşığı sıvı yağ.
Hazırlanışı
Patatesler haşlanır ve ezilerek püre haline getirilir, salatalıklar rendelenip suyu iyice sıkılarak posası bir kaba konur. Üzerine peynir rendelenip uzun bir borcam da hepsi harmanlanır. Ayrı bir kapta sarmısaklı yogurt yapılıp üzerine 1 kavanoz mayonez konarak karıştırılır. hepsi borcam da iyice karıştırılıp birbirine yedirilir üzerine baharatı konularak 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Buzdolabında 20 dak. bekletilip kaselerde sevis edilir. katı kıvamda olduğu için servivi kolaydır. AFİYET OLSUN.