Pratik Lahmacun

Son güncelleme: 10.04.2010 19:01
  • evde lahmacun nasıl yapılır
    noimage
    Malzemeler

    * 2 adet yufka
    * 100 gram kıyma
    * 1 adet domates
    * 1 adet soğan
    * 1 adet kırmızı dolmalık biber
    * 1 diş sarımsak
    * 1/4 demet maydanoz

    Hazırlanışı

    1. Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
    2. robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
    3. Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
    4. Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)
    5. Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
    6.Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
    7. Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
    8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.

    noimage

    Not

    * Çok pratik ve çıtır çıtır bir lahmacun oluyor.
    * Eğer sizin yufkalarınız bizim yufkalar kadar ince değil ise tabanlarınızı 2 kat olacak şekilde hazırlayın.
#26.03.2010 16:40 0 0 0
  • diyetteyim ama :))
#28.03.2010 13:02 0 0 0
  • bayılırımmmmmm. bu güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim
#10.04.2010 19:01 0 0 0