KIYMALI PİDE

Son güncelleme: 01.03.2006 11:23
  • Gereçler:
    1litre sut alabildigi kadar un
    1litre sut 1 /1bucuk kilo un
    1su bardagi sivi yag
    1paket yas maya
    1corba kasigi tuz
    1cay kasigi seker
    1yumurta biraz cörek otu
    ici icin
    1 bas sogan
    500gr kiyma
    maydonoz
    bir tutam tuz
    Yapılışı:
    derince bir kabin icine ilik sutu dökunuz daha sonra sivi yagi tuzu sekeri en son olarakda mayayi ekleyerek maya koybolana kadar karistiriniz daha sonra alabildigi kadar unu yavas yavas dökup normal kivamda bir hamur elde ediniz

    bir saat kadar dinlendirdikten sonra

    kucuk parcalara ayirip 20 25 dakika daha bekletiniz öte yandan bir kasik margarini eritip soganlari ufak dograyip icine atin biraz pembelesince kiymayi vi tuzu ekleyip 15 dakika kadar kavurun daha sonra hamurlari silindir bicminde acip icine kiymayi koyup kapati yagladiginiz tepsiye dizip ustune yumurta ve cörek otu serperek firinda 20 dakika kadar pisiriniz
    Servis Önerileri:
    sicak servis yapiniz istege göre soguk ayranla
#26.01.2006 19:22 0 0 0
  • ellerinize sağlık teşekkürler
#29.01.2006 16:01 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#30.01.2006 08:21 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim paylasim icin tesekkurler
#30.01.2006 08:22 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:17 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 00:48 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#01.03.2006 11:23 0 0 0