Gereçler:
1litre sut alabildigi kadar un
1litre sut 1 /1bucuk kilo un
1su bardagi sivi yag
1paket yas maya
1corba kasigi tuz
1cay kasigi seker
1yumurta biraz cörek otu
ici icin
1 bas sogan
500gr kiyma
maydonoz
bir tutam tuz
Yapılışı:
derince bir kabin icine ilik sutu dökunuz daha sonra sivi yagi tuzu sekeri en son olarakda mayayi ekleyerek maya koybolana kadar karistiriniz daha sonra alabildigi kadar unu yavas yavas dökup normal kivamda bir hamur elde ediniz
bir saat kadar dinlendirdikten sonra
kucuk parcalara ayirip 20 25 dakika daha bekletiniz öte yandan bir kasik margarini eritip soganlari ufak dograyip icine atin biraz pembelesince kiymayi vi tuzu ekleyip 15 dakika kadar kavurun daha sonra hamurlari silindir bicminde acip icine kiymayi koyup kapati yagladiginiz tepsiye dizip ustune yumurta ve cörek otu serperek firinda 20 dakika kadar pisiriniz
Servis Önerileri:
sicak servis yapiniz istege göre soguk ayranla