balkabagı corbası

Son güncelleme: 20.09.2006 10:39
  • MALZEMELER
    4 kişilik
    1300 gr balkabağı
    1 su bardağı su
    1 adet soğan
    4 su bardağı süt
    4 yemek kaşığı krema
    2-3 diş karanfil
    kreton ekmek
    1/2 demet dereotu
    toz muskat
    karabiber
    tuz


    HAZIRLANIŞI
    Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin
#27.01.2006 00:20 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#27.01.2006 13:53 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#29.01.2006 01:12 0 0 0
  • noimage

    Teşekkürler, ellerine sağlık.
#13.02.2006 18:10 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 17:16 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#07.07.2006 14:59 0 0 0
  • Ellerıne Saglık..
#19.07.2006 23:28 0 0 0
  • ellere emeklere saglik..
#20.09.2006 10:39 0 0 0