1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabatma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4-4,5 bardak un
ŞERBETİ İÇİN
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
Şerbeti 10 dk. kaynatıp limon suyunu katın ve ocaktan alın.
DİĞER MALZEME
1 paket nişasta
Bir miktar un (açmak için)
250 gr. ceviz
250 gr. margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
*En üstteki malzeme ile yumuşak bir hamur yapıp 10 dk. kadar dinlendirin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
*Nişastayı aynı miktarda un ile karıştırıp.Bununla bezeleri mümkün olduğu kadar açın.(parşömen kağıdı gibi olması gerekiyor)
*Açtığınız hamuru gevşek bir şekilde oklavaya dolayıp, iki yandan ortaya doğru aşağıdaki gibi büzün.
*Büzdüğünüz yufkayı kağıt üzerine bir elinizle ucundan tutarak açın.Bu arada büzgüleri bozmamaya dikkat edin.
*Yufkayı bu şekilde biraz kuruması için 5-10 dk. bekletin.
*Kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin ve çıkan parçalarıda hamurun üzerine koyup cevizini serpin
*Yufkayı kağıdın iki ucundan tutup ortaya doğru kademe kademe katlayın.Bu işlemi karşılıklı iki taraftan ortaya doğru yapacaksınız.
*Rulo şekline getirdiğiniz yufkayı 4 cm. kadar uzunlukta kesin.
*tepsiye sıralayıp bir gün bu şekilde bekletin.
*Ertesi gün baklavanızın üzerine 1 paket mergarin veya tereyağ margarin karışımını döküp 180 dercede ağır ağır kızarana kadar pişirin.
*Şerbeti ılık hale gelince tatlınızın üzerine dökün.Burada unutmamanız gereken her ikisininde ılık olmasıdır.
*Bu ölçü ile yapılan hamurdan bir büyük birde yukarıda gördüğünüz gibi küçük bir tepsi çıkıyor.Tabiki yufkaları yeteri kadar büyük açmak şartı ile...