Şakşuka

Son güncelleme: 31.05.2010 10:04
  • Şakşuka tarifi - Şakşuka malzemeleri - Şakşuka nasıl yapılır
    Malzemeler :

    * 3 patlıcan
    * 3 Domates
    * 3-4 Çarliston biber
    * 2 Diş sarımsak
    * Bir kase yoğurt
    * Kızartmak için sıvı yağ ( Tercihen zeytinyağı )
    * 4-5 dal maydanoz
    * Bir tatlı kaşığı toz şeker
    * Tuz

    Yapılışı :

    * Patlıcanların kabukları soyulur.
    * Küp küp doğranan patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, fazla yağları süzülür ve yayvan derince bir servis tabağına alınır.
    * Bir kenarda iyice çırpılan yoğurt, üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara dökülür.
    * Patlıcanlardan kalan kızartma yağında, toz şeker eklenip sarımsaklar ve tohum yatakları temizlenip ince kıyılmış biberler kavrulur.
    * Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.
    * Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.
    * Sosun tuzu verilir.
    * Bu domatesli sos, yoğurtlu patlıcanların üzerine gezdirilip en üste de çok az ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir.
#05.04.2010 23:33 0 0 0
  • çok lezzetlidir günümde yapayım .
#22.05.2010 19:42 0 0 0
  • Çok gsl cidden
#22.05.2010 19:49 0 0 0
  • tsk ler , deneme lazim
#30.05.2010 23:20 0 0 0
  • bnmde denemem lazm tşkkrler =)
#31.05.2010 10:04 0 0 0