Şakşuka tarifi - Şakşuka malzemeleri - Şakşuka nasıl yapılır
Malzemeler :
* 3 patlıcan
* 3 Domates
* 3-4 Çarliston biber
* 2 Diş sarımsak
* Bir kase yoğurt
* Kızartmak için sıvı yağ ( Tercihen zeytinyağı )
* 4-5 dal maydanoz
* Bir tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz
Yapılışı :
* Patlıcanların kabukları soyulur.
* Küp küp doğranan patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, fazla yağları süzülür ve yayvan derince bir servis tabağına alınır.
* Bir kenarda iyice çırpılan yoğurt, üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara dökülür.
* Patlıcanlardan kalan kızartma yağında, toz şeker eklenip sarımsaklar ve tohum yatakları temizlenip ince kıyılmış biberler kavrulur.
* Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.
* Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.
* Sosun tuzu verilir.
* Bu domatesli sos, yoğurtlu patlıcanların üzerine gezdirilip en üste de çok az ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir.