4 Kisilik Malzeme
1 Adet Orta boy tepsi
1 kg orta yagli, sinirsiz kiyma 1/4 kg domates
1 Adet kuru sogan (büyük boy) 1 Bas sarimsak
1/4 kg Aci sivri biber (acili sevenler için)
2 Tatli kasigi karabiber
2 Tatli kasigi pul biber
1 Tatli kasigi kimyon
1 Tatli kasigi köfte harci (tercihen)
2 Tatli kasigi tuz
Gerektigi kadar maydanoz (1/2 demet olabilir)
1 Çorba kasigi sivi yag
1/4 paket margarin.
Yapilisi
Sogan ve sarimsagi mikserde birkaç devirle sulandiriniz.
Kiymayi tepsinin içerisinde üzerine mikserlenmis Sogan ve sarimsak ile baharatlar ve tuz ilave ederek 4-5 dakika yogurunuz.
Tepsinin tabanina sivi yagi koyarak iyice yayiniz. Yogurulmus kiymayi tepsiyi kaplayacak sekilde esit seviyede döseyip avuç içleri ile presleyiniz.
Üzerine ince dilimlenmis domatesleri ve boyuna ikiye dilinmis sivri biberleri hafif araliklarla serpistiriniz.
Ara bosluklara margarini parça parça yayiniz.
Önceden isitilmis firina surerek 30-35 dakika pisiriniz.
Firindan almadan 3-5 dakika evvel (çöpleri alinmis) maydanozlari üzerine serpiniz.
Tepsi kebabiniz servise hazirdir. Tercihe göre ayran, cola ya da çayla tadina doyamayacaksiniz.
Afiyet Olsun efendim.