Hazırlanışı:
* Kırk gr margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
* Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
* Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Kalan margarini bir tavada eritin. Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
SICAK SUNUM
İftar sofrasında çorbayı porselen çorba tenceresinde servis yapın. Kapaklı olduğu için çorbanızı sıcak olarak muhafaza edecektir. Yemek takımlarınızın bir parçası olan porselen çorba kasesi sayesinde hem sofradan kalkmadan çorba servisini yapabilir,
hem de sofranıza hoş bir sıcaklık katabilirsiniz.