Terbiyeli sebze çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:
Yarım tavuk göğüs eti
1 kereviz
1 havuç
4 patates
2 soğan
2 çorba kaşığı margarin (50 gr)
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sirke
8 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı:
* Tavuk göğüs etini tencereye alın. 8 su bardağı suyu ekleyip tuz serpin ve et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın ve tekrar haşlama suyuna ekleyin.
* Kereviz ve patatesleri soyup yıkayın. Havucu temizleyin. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
* Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Kaynamakta olan çorbaya azar azar döküp sürekli karıştırın.
* Sarımsakları soyup ezin. Yumurta sarısı, sirke ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Çorba suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıtın. Sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatın.