Arpa şehriyeli pilav

Son güncelleme: 22.09.2006 23:23
  • Arpa şehriyeli pilav






    Arpa şehriyeli pilav
    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk
    Malzemeler:


    2 su bardağı pirinç

    3 su bardağı et suyu

    1 kahve fincanı arpa şehriye

    2 çorba kaşığı margarin

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.

    * Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.

    * Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
#22.07.2004 03:03 0 0 0
  • hmm tsk ler ederim ellerinize saglik
#09.05.2005 23:52 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 22:38 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:40 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 11:50 0 0 0
  • TaRIf iCin sAGol.....
#15.10.2005 22:49 0 0 0
  • teşekkürler
#24.11.2005 14:43 0 0 0
  • çok teşekkürler
#28.11.2005 21:51 0 0 0
  • Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
#25.12.2005 13:29 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:50 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:27 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 20:49 0 0 0
  • ellerine sağlık
#03.07.2006 15:02 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 14:05 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#22.09.2006 23:23 0 0 0