Güveçte Piliç Göğsü

Son güncelleme: 31.07.2008 14:52
  • noimage

    Malzemeler;
    ( 4 porsiyon)
    - 4 parça piliç göğsü
    - 2 orta boy patates
    - 2 havuç
    - 1 soğan
    - 1 yemek kaşığı salça
    - tuz-karabiber
    - 1 yumurtanın sarısı
    - 1 tatlı kaşığı susam

    Hazırlanışı;
    Piliç göğüslerini yıkayıp bir tencereye koyun, üzerine su koyup haşlayın. Başka bir tencerede soyulup küçük parçalara dilimlenmiş patates ve havuçları diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Bir tavada soğanı yağda kavurun, üzerine salça ekleyip 1-2 dk. sonra ateşten indirin. Kavrulmuş soğan karışımını toprak kaplara pay edin, üzerine piliç göğüslerinden birer parça koyun, kenarlarına patates-havuç garnitürünü ekleyin tuz ve karabiberini ekleyip en son haşlama suyundan ilave edin. Piliç göğüslerinin üzerine yumurta sarısı sürüp üstüne susam serpin ve 15 dakika kadar, önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında pişirin.
#12.02.2006 20:58 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım şimdiden acıktım
#13.02.2006 09:09 0 0 0
  • Valla nefis bir tarif görünüşte güzel
    Yapıp yemekte bize düşer
#13.02.2006 11:26 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#13.02.2006 13:06 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:03 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:45 0 0 0
  • paylaşım için thanks
#07.07.2008 18:54 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER....
#14.07.2008 11:53 0 0 0
  • Sağolasın
#31.07.2008 14:52 0 0 0