TRABZON HAMSIKÖY SÜTLACI

Son güncelleme: 19.02.2009 15:53
  • Malzemeler:
    2 litre süt, 1 su barda ı pirinç, arzuya göre şeker

    Yapılışı:
    Süt kaynatılır, pirinç yıkanıp ilave edilir. Pirinç iyice yumuşayınca şeker ilave edilir. Koyulaşınca ateşten alınır. Fırına dayanıklı kaplarda fırınlanır

    Firinlandiktan sonra sogumaya alinir gerekirse üzerine ögütülmüs findik dökülerek servise sunulur
#16.02.2006 23:53 0 0 0
  • vallahimi

    eben sabah sana birakmazmiyim

    malzemeleri hadi bakim kolay gelsin


    paylasimin icin tesekkürler
#17.02.2006 00:09 0 0 0
  • Ula tufanoglu ben yapacam demedim ya

    böyle yapiliyormuis iste
#17.02.2006 00:16 0 0 0
  • Maraboglu bu bildigimiz sütlaç degilmi
#17.02.2006 00:26 0 0 0
  • Maraboglu bu bildigimiz sütlaç degilmi

    Eee bende baska birsey demedimki DENIZKIZI kardesim
    alah alah
#17.02.2006 01:23 0 0 0
  • deniz kızı hamsiköyde sütlaç yemek bir başkadır.ben çok iyi bilirim.bir başka güzel oranın sütlacı
#17.02.2006 10:19 0 0 0
  • deniz kızı hamsiköyde sütlaç yemek bir başkadır.ben çok iyi bilirim.bir başka güzel oranın sütlacı

    O zaman orda gidip yemek lazim insallah birgun kismet olur
#17.02.2006 12:58 0 0 0
  • Ben Tütkiyede oldugum yillarda, her iki yada üc haftada bir yaz günleri hamsiköye özelliklede sütlac yemeye cikardik haa bu arada ekmegide meshurdur hamsiköyün
    her ne kadar wakfikebir ekmegi kadar olmasada oraninda ekmegi bayagi bir meshurdur
#17.02.2006 17:58 0 0 0
  • teşekkürler maraboglu kardeş
#17.02.2006 20:53 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim eline sağlık sütlacı çok severim hemen bir tane yapmalıyız
#18.02.2006 17:35 0 0 0
  • refik

    bize yokmu gardasim
#18.02.2006 19:33 0 0 0
  • deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:03 0 0 0
  • konu sütlaç olunca orda dururum .hamsi köy dendimi SÜTLACI tek gecrim :):) sevgilerimle
#19.02.2009 15:53 0 0 0