kavun reçeli

Son güncelleme: 17.05.2010 07:45
  • Reçeller Marmelatlar

    noimage
    Malzeme:
    1.5 kg. lık bir kavun
    6.50 g. şeker
    2 limon
    Hazırlanması:
    Kullanılacak kavunun sağlam olması gereklidir, yoksa reçel dayanmayacaktır.
    Kavunu dilimleyerek kabuğunu ayıklayın. İç kısmını bir tencereye doğrayın. Bir limonu yıkayıp, etli beyaz kısmına dokunmadan kabuğunu soyun. Beyaz kısmı de rendeleyerek kavunlara katın. İki limonun suyunu sıkıp tülbentten süzün ve 1/4 litre soğuk suyla birlikte kavunlara katın. Orta ateşte oturtup dikkatlice karıştırarak hemen hemen tamamen buharlaşıp kavunlar cam gibi oluncaya kadar pişirin. Tencereye şekeri ve isteniyorsa bir çubuk vanilyayı da koyup orta ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğuk tabağa şuruburıdan damlatarak reçelin kıvımanı bulup bulmadığını kontrol edin.Afiyet olsun

    leziz yemek.com .alıntı
#17.05.2010 07:45 0 0 0