Kadayıflı Tavuk Göğsü

Son güncelleme: 23.05.2010 15:09
  • sütlü tatlılar

    noimage
    Malzemeler

    Tavuk göğsü için;
    1 litre süt
    125 gr.margarin
    1 su bardağı un
    1 kaşık nişasta
    1,25 su bardağı süt
    1 adet damla sakızlı falım
    1 paket sade kremşanti
    üstü için;
    250 gr yaş kadayıf
    100 gr margarin
    1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
    1 su bardağı toz şeker

    Hazırlanışı

    ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyrz.kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.

    Tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuryruz.sütümüzü ekleyip karıştıyrz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk. karıştıyrz.

    Borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

    afiyet olsunnnn :)
    noimage

    alıntı
#18.05.2010 06:11 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#18.05.2010 09:07 0 0 0
  • ellerine saglik
#23.05.2010 15:09 0 0 0