Biraz narenciye almaz mısınız?

Son güncelleme: 11.03.2006 11:01
  • Portakal rengi herkese gider!

    İlk fırsatta bir dilim portakal veya limonun kokusunu içinize çekin. Emin olun, o anda siz de bu taptaze kokunun çekiciliğine kapılacaksınız. Bu muhteşem meyveler hem tat, hem görüntü hem de sağlıklı oluşu açısından benzersiz! Henüz bu hazineyi keşfedemediyseniz ya da gücünü yeterince fark edemediyseniz işte size narenciye dünyasından küçük sırlar...

    Biraz kabuğundan...

    Evinizin tatlı ve taze bir kokuyla dolmasını isterseniz, size uygulaması çok kolay bir önerimiz var: Limon kabuklarını bir çaydanlık suya atıp ateşe koyun. Araştırmalar, limon aromasının üretkenliği artırdığını gösteriyor. Bu da daha az zamanda daha verimli çalışmak demek! Limon kabuğu soymaya ve kaynatmaya zamanınız ve yeriniz uygun değilse, onun yerine narenciye esanslı mum veya tütsü de yakabilirsiniz.

    Biraz suyundan...

    1 bardak portakal suyuna çeyrek çay kaşığı soda ekleyin ve nasıl köpürdüğünü izleyin... İçmesi çok keyifli olacak, üstelik bol bol C Vitamini alacaksınız.

    Biraz da cildinize...

    Evde hazırlayacağınız banyo tuzu hem harika kokmanıza hem de cildinizin yumuşacık olmasına yardımcı olacak. 1 bardak deniz tuzuna 5 damla kadar portakal esansı yağı ve çeyrek çay kaşığı gliserin ekleyin. Tamamını bir kavanoza koyun, çalkalayın ve iyice kaşıkla karıştırın. Karışımınızı sıcak banyo suyunuza ekleyin ve içine girdiğinizde rahatlatıcı etkisini keşfedin.

    Giysilerinize sinsin...

    Bir parça pamuğa, bir iki damla limon veya portakal esansı yağı damlatın, bunu bir kumaş mendilin içine koyup düğümleyin. Hazırladığınız kokuyu çekmecelerinize, giysilerinizin arasına yerleştirin.
#27.02.2006 19:34 0 0 0
  • cok tesekkürler ece
#27.02.2006 21:24 0 0 0
  • Çokk güzel fikirler bunlar ,ben portakalın kokusunu çok severim ama maalesef yiyemiyorum
#28.02.2006 09:02 0 0 0
  • portakalı çok severim , bol bol yerim. kabuklarınıda dikkate alacağım, teşekkürler. noimage
#06.03.2006 21:40 0 0 0
  • ececigim bende portakal ve limon kabuklarını pastalarımda kullanıyorum.cilt için duymamıştım saol ögrenmiş oldum
#06.03.2006 23:20 0 0 0
  • tesekkürler ececim
#11.03.2006 11:01 0 0 0