Elmalı Üçgen Kurabiye

Son güncelleme: 07.06.2010 22:05
  • kurabiye tarifleri - elmalı kurabiye tarifi
    noimage
    MALZEMELER
    içi için;
    5-6 adet ekşi elma
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçın
    hamuru için;
    1 çorba kasesi yoğurt
    250′şer gramlık 2 paket tereyağ(eritilmiş)
    1 paket karbonat
    Yarım limon
    üzeri için;
    pudra şekeri

    YAPILIŞI
    Rendelenmiş elmalar, şeker ile beraber suyunu çekene kadar pişirilir. İnmesine yakın tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilip bir kenarda soğumaya bırakılır.
    Hamur için, tereyağ eritilir. Ilıdıktan sonra içine yoğurt ilave edilir. Ayrı bir yerde karbonat, limon ile kabartıldıktan sonra yoğurt+tereyağ karışımına eklenir. Daha sonra aldığı kadar un elenerek bu karışıma yedirilir. Hamurun kıvamı, tezgaha konduğunda yapışmayacak şekilde olmalı. Hamur 15 dakika dinlendirilip, 8 bezeye ayrılır.
    Her beze altına un serpilerek yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan bezelerin her biri tekrar 8 parçaya bölünür. Elde edilen üçgen parçaların geniş kısımlarına elmalı iç malzeme konulup, muska şeklinde sarılır.
    Kurabiyeler 180 derecede pişirilir. Son olarak da üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
#27.05.2010 10:03 0 0 0
  • oooofffff bool pudra sekerlı yenır bu :D canımc cektı
#07.06.2010 22:05 0 0 0