500 ml süd
11 qr quru maya və yaxud 50-60 qr yaş maya
1-1,3 kq un
2 yumurta
200 qr kərə yağı və ya marqarin
150 qr şəkər
İç üçün:
100 qr şəkər
2 ç.q darçın
Toppuş bulkalar (foto resept)
Hazırlanması:
Süd isidilir və maya onun içərisində əridilir
500 qr un əlavə edilib qarışdırılır
İsti yerə qoyulur,üzəri örtülür.Xəmirin daha tez gəlməsini istəyənlər isti suyun içərisində xəmiri şəkildəki kimi qoya bilərlər
Xəmir gələrkən, 2 özü boyda olmalıdır
Gəlmiş xəmirə şəkər əlavə edilib qarışdırlır
Ardından yumşaldılmış yağ əlavə edilib qarışdırlır
Sonra da yumurta əlavə edilib qarışdılır
Yerdə qalan unu (1-1,3 kq-dan) və ya bir az daha un əlavə edilib təkrar xəmir yoğrulur
Xəmir yenidən gəlməsi üçün isti yerə qoyulur,50-60 dəqiqə vaxt lazımdır
İç üçün şəkər və darşın tozu qarışdırılır
Gəlmiş xəmir 3 hissəyə ayrılır və hər biri 3-4 mm qalınlığında yayılır
Yayılmış xəmirin üzərinə iç səpilir
Rulet şəklində bükülür,kənarları yapışdırılır
Rulet 3-4 sm qalınlığında kündələr şəklində kəsilir
Hər kündə bıçaqla elə kəsilir ki, kəsik sona qədər olmasın
Sonra kündə tam açılır
Kəsilmiş kündə bulkalar yağlı kağız və yaxud yağlanmış duxovka listinə düzülür,
20 dəqiqə daha gəlməsi üçün buraxılır,əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəlik duxovkada 25-30 dəqiqə bişirilir