Makarna:
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç
izlemeye başlıyoruz. ilk yarının ortalarına dogru kalkıp altini kapatıyoruz.
Tencerenin içinden sectigimiz makarnayi fayansa fırlatıyoruz.
Yapışırsa pişmiş demektir. Dewre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını
kapatıp lawabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz.
(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyo)
üzerine ketcap sıkıp yiyoruz)
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca
fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyo... )
Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya benziyo. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce
tuz koymayı akıl ediyoz ...öyle daha güzel oluyor...)
Pilaw:
Pilaw aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler war.
Tuzlu,yumusak we tane tane olması gerekiyo.
Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor
Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama çokda sorun etmeyin.
Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapışıyor.
Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması:
En kolay işlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz we kızgın yağa
atıyorsunuz.
Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alew alabiliyor.
Bu yüzden sadece tw'de pembe dizi warken yapın.
Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.
Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun dışında cok kolay....
evet ya bu erkekler baya beceriksiz oluo ama hepsi değil. okuldan bazen arkadaşlara yemeğe gidioduk da bazıları bizlerden çok daha güzel yemek yapıolardı. ama tek sorun temizlikleri berbat mutfağın o halini görünce yemekleri yicek mide kalmıo ki insanda