Nar Köpüklü Keşkül-ü Fukara

Son güncelleme: 06.07.2010 01:08
  • Keşkül Tarifi - Keşkül-ü Fukara Nasıl Yapılır - Nar Köpüğü Nasıl Yapılır
    MALZEMELER:

    1 lt. manda sütü
    200 gr. şeker
    30 gr. pirinç sübyesi
    50 gr. badem
    30 gr. hindistancevizi
    50 gr. toz fıstık
    2 yumurta sarısı

    NAR KÖPÜĞÜ İÇİN:

    4 adet ekşi nar
    1/2 su bardağı şeker

    TARİFİ:

    1 litre sütü 50 gram sademle birlikte karıştırın; hamur kıvamına gelinceye kadar dövün. İçine şeker ekleyerek derin bir tencerede kaynatın. Hindistancevizi, toz fıstık, yumurta sarısı, az miktarda şeker ve pirinç sübyesi ile karıştırarak süte ilave edin. Karışımı bir süre dinlendirdikten sonra hindistancevizi kabuğu içinde servis edin.

    Nar Köpüğü:

    Narları ayıklayıp iyice temizlendikten sonra suyunu çıkann. İçerisine şeker ilave ederek kısık ateşte kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın, yanında keşkül ile birlikte servis edin.


    alıntı
#06.07.2010 01:08 0 0 0