Sabuni Helva

Son güncelleme: 16.08.2010 16:44
  • helva tarifi - sabuni helva nasıl yapılır
    Malzeme:

    1,5 su bardağı Bizim Mutfak Buğday Nişastası
    3 su bardağı su
    250 gr bal
    250 gr çekilmiş badem içi
    50 gr Teremyağ

    Tarifi:

    Balı su ilave etmeden bir kapta benmari usulü ısıtın. Nişastayı su ile eritip tencereye süzün. Nişastayı ve çekilmiş badem içini ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Helva koyu bir kıvama gelince Teremyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.



    alıntı
#16.08.2010 16:44 0 0 0