Sütlü Sakız Kabağı Çorbası

Son güncelleme: 16.08.2010 16:50
  • sakız kabağı çorbası nasıl yapılır - sütlü çorba tarifi
    Malzemeler:

    3-4 adet kabak
    1 kaşık pirinç
    2 bardak süt
    3 bardak et suyu
    2 kaşık un
    Karabiber
    Tuz
    Rendelenmiş kaşar peyniri
    Dereotu

    Yapılışı:

    Pirinçler az suda haşlanır. Yağda un sarartılıp süt ilave edilir. Kabaklar soyulup küp küp doğranır, çorbaya ilave edilir. Pirinçler atılır, tuz, karabiberle karıştırılıp tatlandırılır. 20-25 dk. pişirilir. Pişen çorba robottan geçirilebilir veya kabaklar rendelenerek pişirilir, ezilmeden servis yapılır. Eski kaşar rendesi ile süslenir, arzuya göre dereotu da kullanılabilir.


    alıntı
#16.08.2010 16:50 0 0 0