* 4 çorba kasigi yag
* 8 çorba kasigi un
* 6 su bardagi tavuk suyu
* 300 gr. ince dogranmis mantar
* 1/2 cay k. tuz
* karabiber
* 2/5 su bardagi krema
HAZIRLANISI
Yagi kalin tabanli bir tencereye eritin. Yag eriyince unu ilave edip, iyice karistirin. Cok agir ateste kumlu bir doku olusuncaya ve hafifçe kahverengilesinceye kadar pisirin. Tencereyi atesten alip, meyaneyi(yaptigimiz isleme meyane deniyor) bir kenadra ilinmaya birakin
Bu arada tavuk suyunu bir tasim kaynatin. Meyanenin bulundugu tencereyi tekrar atese oturtup, bir tel ya d atahta kasikla karistirarark kaynar tavuk suyunu meyaneye yedirin
Taze mantarlari ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haslayip, süzdürdükten sonra bunun 250 gr. tavuk sulu meyaneye ilave edin. Harli ateste bir tasim kaynatip, atesi kisin. Tencerenin üzerindeki kefi (üstte olusan köpüklü kisim)alip. atin. Tuz ve biberini ilave edin. Agir ateste 45 dk. pisirin
Telle karistirarak çorbaya kremayi ilave edin Tuzunu biberini kontrol edin. Çorbayi önceden isitilmis kaselere koyup servis yapin