Gül Tatlısı

Son güncelleme: 24.08.2010 20:35
  • noimage


    MALZEMELER:
    1 Su bardağı sıvıyağ
    yarım su bardağı yoğurt
    1 su bardağı irmik
    1 yumurta
    yarım paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    yarım paket kabartmatozu
    1 çorba kaşığı sirke
    1 tutam tuz
    aldığı kadar un
    1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
    ŞERBETİ :

    3 Su bardağı su
    2.5 Su bardağı şeker
    çeyrek limonun suyu

    Yapılışı;
    1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
    2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
    3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
    4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
    5. Çay bardağı ile kesilir.
    6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
    7. rulo şeklinde sarılır.
    8. ikiye kesilir.
    9. tepsiye dizilir.
    10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
    11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
    12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.


    Afiyet Olsun.
#24.08.2010 17:10 0 0 0
  • Adı gibi gül'e benzemiş, görüntü harika
    eminim tadıda çok nefistir deniycem teşekkürler
#24.08.2010 17:17 0 0 0
  • Yaptığımız bir tatlıdır.. yemem ama güzel yaparım :)
    Hele şerbetini iyi ayarlarsanız ağır da olmaz tadı çok güzeldir
    Didemim denemen lazım canım tavsiye ederim bende Kolay gelsin (:..
#24.08.2010 19:42 0 0 0
  • Hayalim ozaman yapsanda yesek diyorum ne dersin
    böylesine güzel bir tatlıyı nasıl yemessin eminimki çok güzel yapıyosundur
    tavsiyene uyup yapıcam hayalim teşekkür ettim..
#24.08.2010 20:35 0 0 0