Malzemeler:
5 ml mısırözü yağı
15 gr kepekli un
50 gr kuru soğan
60 gr patates
85 gr havuç
1 diş sarımsak
15 gr maydanoz
600 ml su
Pişirme Süresi: 20 dakika
2 Kişilik
Hazırlanışı:
Yağı tencereye alın. Yağ kızınca sürekli karıştırarak unu ekleyin. Bu arada irice doğranmış soğanları ekleyin, pembeleşene kadar çevirin. Kaşıkla suyu sıcak olarak ekleyin. Patates ve havucu küp doğrayın, tencereye atın. Sarımsağı ince ince kıyıp tencereye ekleyin, malzeme pişene kadar pişirin. Ocaktan almadan iri doğranmış maydanozları ekleyin. Ocağı kapatın, sıcak servis edin.
1 Porsiyonun Besin Değerleri:
Enerji (kcal): 52
Protein (gr): 1,3
Yağ (gram): 2,7
Karbonhidrat (gr): 7,6