İngiltere'de yapılan araştırma, meme kanserli 45 kadın ve prostat kanserli 52 erkekle yapılan görüşmelerin yanısıra, 1053 kanser hastasının internet vasıtasıyla gönderdikleri soruların analiziyle yapıldı. Brunel Üniversitesi'nden Prof. Seale, kanser hastası erkeklerin asıl kaygılarının tedavi, testler, belirtiler, tedavi süreci ve ilaçların yan yetkisi olduğunu söyledi.
Kadınların ise daha çok toplumsal ve duygusal destek arayışına girdikleri, kişisel deneyimlerini paylaştıkları, kanserin aile ve ilişkileri üzerindeki etkisi hakkında konuşmayı tercih ettikleri belirtildi. Prof. Seale, böylece erkeklerin hastalık sürecinde duygusal destekten ve paylaşımdan yoksun kalabildiklerini, bazı kadınların da bazı tıbbi bilgileri edinemeyebildiklerini söyledi.
Prostat Kanseri Hayır Cemiyeti'nden Dr. Chris Hiley, ''Tüm kanserlerin aynı olmadığını ve insanların kanserleriyle farklı biçimlerde mücadele ettiklerini biliyoruz. Ancak Prof. Seale'nin araştırması, genel olarak, tercih edilen iletişim biçiminde cinsiyet farklılığını açıkça gösteriyor'' dedi.
Allah ne erkeğin nede kadının başına vermez inşallah bu hastalığı umarım kısa sürede tedavisi bulunurda insanların kabusu olmaktan çıkar inşallah teşekkürler periciğim