Evde Yoğurt Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 20.06.2012 14:53
  • yoğurt yapımı - ev yoğurdu nasıl yapılır - yoğurt yapmanın püf noktalarıYoğurt için elektrikli bir alet gerekmez. Aslında bunun için ihtiyacınız olan tek şey hava cereyanı olmayan sıcak bir köşedir, mesela bir dolabı kullanmak harika olur.

    Daha önce yaptığınız yoğurttan mutlaka bir-iki kaşık ayırmalısınız. Bu sizin mayanızdır. Eğer ilk kez yoğurt yapıyorsanız, tabii ki çarşıdan alınmış yoğurdun birkaç kaşığını maya olarak kullanacaksınız.

    Sütün sıcaklığı vücut ısısında veya biraz daha fazlası olmalıdır. Sonra maya iyice karıştırılır ve sütten birkaç kaşık yavaş yavaş eklenerek ılık hale gelmesi sağlanır. (Mayanın oda sıcaklığında olması gerektiğinden, önceden dolaptan çıkarmak iyi olur. )

    Maya 4-5 kaşık sıcak sütle karıştırıldığında sütün içine dökülür ve iyice karıştırılır. Sonra kabın kapağı kapatılır ve eski süveterle ya da havlularla etrafı iyice sarılarak sıkıştırılır. Yoğurt en az altı saat mayalanmaya (dinlenmeye) bırakılır.

    Genellikle kendimiz yatmaya giderken yoğurdu da uyumaya bırakırız. Sabahleyin etrafındaki tüm kapladığımız şeyleri alıp soğuk bir yere tercihen buzdolabına koymayı sakın unutmayın, yoksa yoğurdunuz ekşir!


    alıntı
#19.09.2010 20:14 0 0 0
  • eline saglık dost insan güzel tarif
#20.06.2012 14:53 0 0 0