REVANİ

Son güncelleme: 21.09.2008 17:34
  • MALZEMELER

    ince irmik 1 1/4 bardak
    un 1/4 bardak
    toz şeker 5 bardak
    tereyağı 2 1/2 çorba kaşığı
    yumurta 9 adet
    limon kabuğu rendesi 1 küçük
    tereyağı 1/2 çorba kaşığı
    un 1 çorba kaşığı
    limon suyu 1 çorba kaşığı
    Tuz

    YAPILIŞI

    Kenarlı ve yuvarlak bir tepsinin altını yağla iyice yağladıktan sonra tepsiye un serpin ve unun tepsinin herbiri yanına yayılmasını sağlayın sonra da tepsiyi baş aşağı çevirerek fazla unları dökün ve tepsiyi bir kenara bırakın. Yumurtaların sarısını ve beyazını başka başka tencerelere ayırın ve yumurta sarılarına 1bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak telle 10 dakika kadar çırpın ve bir kenara bırakın. Diğer tenceredeki yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan dövün. Sonra bu yumurta aklarını yumurta sarısı tenceresine dökün ve irmik ile unu da ilave ederek hepsini bir kaşıkla karıştırın ve erimiş fakat soğuk halde olan tereyağını da katarak tekrar karıştırın sonra bu hamuru içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün ve orta ısıdaki fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın.Hamur fırından çıkacağına yakın bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3 1/4 bardak su ile limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin suda erimesini sağlayın ve orta koyulukta şurup haline gelene kadar kaynatın. Revani hamuru pişince fırından alın ve hemen üzerine şurubu katarak içirin ve revaniyi 1 saat ılık bırakın sonra tepsinin üzerine bir tabak kapatıp alt üst edin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
#23.04.2006 11:00 0 0 0
  • teşekkürler ellerine saglık tariflerin için
#23.04.2006 21:50 0 0 0
  • paylaşımınız için teşekkürler
#10.05.2006 13:50 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:33 0 0 0
  • Paylaşımların için teşekkürler
#21.09.2008 17:34 0 0 0