2 adet hazır yufka
1 tavuk tercihan 1300 gr civarında
Sarmısaklı Beşamel Sosu
60 gr margarin
450 gr süt (beşamel için)
4 çorba kaşığı un
3 diş dövülmüş sarmısak
1 kahve kaşığı öğütülmüş muskat
Tuz, karabiber
450 gr tavuk suyu (yufka yumuşatmak için)
Yapılışı
Tavuk iyice yıkandıktan sonra içine gereken baharat ve sebzeleri koyarak haşlayınız. Tavuk haşlarken suyuna ufak bir patates, ufak bir soğan, 1/2 havuç, tane karabiber varsa bir demet bağlanmış maydonoz sapı konursa suyu lezzetli olur. Bu malzeme yenmeyecek ise atılır. Haşlamış tavuğu soğumaya bırakıp soğuduktan sonra dersini çıkararak ufak parçalar halinde elle bölünüz. 2 yufkayı altına fırın kağıdı serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine buruşturarak yayınız. Üzerine hiç bir şey sürmeden 200 derecede fırında yufkalar pembelesinceye kadar fırınlayıp çıkarınız. Üzerine sıcak tavuk suyu dökerek iyice kabarmasını temin ediniz. Hazırlanmış olan sarmısaklı beşamel salçasının (Bakınız Beşamel Salçası) yarısı ile tavuk etlerini harmanladıktan sonra tavuk suyu ile şişirilmiş yufkaların üzerine yayınız. Kalan beşamel salçasını da üzerine dökünüz.
Tekrar fırına koyarak yufka Paçasının yüzeyi kızarana kadar fırınlayınız. 220 derecede orta katta 35 dakika fırınlama kafi gelecektir.
Pasta gibi üçgen parçalara keserek sıcak servis ediniz.