Etli Biber Dolma

Son güncelleme: 28.03.2011 18:33
  • Etli Biber Dolma Tarifi - Etli Biber Dolma Yapılışı - Etli Biber Dolma Nasıl Yapılır - Tefal Yemek Tarifleri - Tefal Dolma Tarifleri

    Malzemeler
    Harcı için:
    400 gr. kıyma
    100 gr. pirinç
    2 adet domates
    1 adet soğan
    1 diş sarımsak
    4 dal taze nane
    4 dal maydanoz
    4 dal dereotu
    150 ml. zeytinyağı
    Tuz ve karabiber
    Dolma malzemesi:
    12 adet dolmalık biber
    100 ml. zeytinyağı
    150 ml. su
    2 yemek kaşığı salça
    1 dal taze nane

    Hazırlanışı:
    Harcı için:
    Domates, soğan ve sarımsağı soyup rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyın. Hazırladığınız malzemeleri kıyma ile karıştırın. Önceden 10 dakika haşlamış olduğunuz pirinci ekleyip tuz, karabiber ile tatlandırın.
    Dolma için: Biberlerin üstünü kapak gibi kesin ve dikkatlice içlerini temizleyin. Biberleri hazırladığınız harç ile doldurun ve kapakları üstüne kapatın. Bir kasede salça, zeytinyağı ve suyu karıştırın. NutriCook tenceresine önce biberleri koyun, ardından sosu dökün. Kıyılmış nane yaprakları, tuz ve karabiber ekleyin. NutriCook'un kapağını kapatın.
    Akıllı kontrol saatini 9 dakikaya ayarlayın. 3. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
    Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook'un kapağını açın. Dolmaları suyu ile birlikte servis tabaklarına alın.
#30.11.2010 14:22 0 0 0
  • tskler yarinda bunu yaparim artik
#10.12.2010 23:27 0 0 0
  • tesekkürler
#27.01.2011 22:12 0 0 0
  • Teşekürler
#28.03.2011 18:33 0 0 0