İki insan birbirinin düşüncelerine saygı gösterdiği takdirde bir ortamda gayet mutlu bir şekilde yaşayabilirler. * Erkekler hala beraber oldukları kadının ön planda olmasından hoşlanmıyor. Bu eğitim seviyesi ve ekonomik durumu yüksek kesimde de, tam aksi kesimde de aynı. Öne çıkan kadının çevresine hemen duvar örülüyor. Oysa erkek 'onun ilerlemesi benim de ilerlememdir' dese çok şey değişir. * Evlilikte demokratik bir ortam olmalıdır. Onun için de iki insan gerçekten de karşı tarafın kişiliğine saygı göstermeli.
Olduğu gibi kabul etmek yeterli değil aynı zamanda onun bu durumuna saygı da göstermek gerekiyor.
* Bir psikologdan yardım almak konusunda erkekler kadınlara göre çok daha kapalı. Erkek psikoloğa giden karısının onu birisine şikayet etmesi olarak görüyor.
* Evlilikte 3., 5. ve 10. yıllar çok tehlikelidir. Bu üç tehlikeli dönemi atlattığınızda genelde evlilik devam ediyor. Erkeğin korumacı rolü sevdiği için hem fiziksel hem de ruhsal anlamda büyük olması önemlidir.
* Evliliğe karar vermede beraber olunan süreden daha çok evlilik öncesi insanların birbirine ne kadar açık olup olmadığı önemli. Kaliteli bir dönem sonrasında evlilik kararı alınmasında 6 ayda yeter bir sene de.
* Evlilik kararında ailelerin rolü giderek azalıyor. Şimdi gençler ailelerine "Fikrinizi aldım ama ben sizden izin istemiyorum bilgi veriyorum"diyor.
Kesinlikle demokratik bir evlilikten yanayım,
birde anlayamadığım nokta Evlilikte 3., 5. ve 10. yıllar çok tehlikelidir kısmı,hep böyle söyleniyor ve gerçekten de doğru ,niye acaba hep bu yıllara sorunlar denk geliyor