Çıtır Yufka Yuvasında Kayseri Mantısı

Son güncelleme: 17.12.2010 05:56
  • kayseri mantısı - yufkalı mantıMalzemeler:

    1 adet hazır yufka

    Hamur için:

    Yarım kilo un
    4 adet bütün yumurta
    1 çay bardağı ılık su
    Yeteri kadar tuz

    İç malzemesi:

    250 gram kıyma
    1 adet küçük boy soğan
    Yeteri kadar tuz karabiber kekik
    2 diş sarımsak

    Yoğurt sos:

    2 su bardağı süzme yoğurt
    2 diş sarımsak
    2 dal taze nane
    Kırmızı yağ:
    50 gram tereyağı
    1 çay kaşığı pul biber

    Hazırlanışı:

    Bir adet hazır yufkayı açıp kahve fincan altlığı ile 4 adet yuvarlak şekilde kesin. Yufkaya uygun iç içe geçen kepçelerin arasına yufkayı koyup kızgın yağda çıtır şeklinde kızartın. Havlu kağıt üzerine alın. İç malzeme için; kıyma, soğan, sarımsağı rendeleyip, tuz, biber ve kuru kekik koyarak yoğurun. Hamur için; unu havuz şeklinde açıp ortasına yumurta, tuz ve suyu koyup kulak memesi şeklinde hamur elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Sonra hamuru ince açıp 3 cm karelere kesin. Hazırladığınız kıymayı kesilen hamurlara koyup, kenarları birleştirerek kapatın. (İsteğe bağlı mantıları fırında kurutabilirsiniz) Tereyağı eritip içine pul biberi koyun, 2 dakika kızdırıp pul biberin renk almasını sağlayın. Süzme yoğurda sarımsağı rendeleyip kenara alın. Mantıyı az tuzlu suda 4 dakika haşlayın sonra önceden hazırladığınız çıtır yufkayı düz bir tabağa koyup içine haşlanmış mantıyı koyun. Üzerine yoğurt sosu, kırmızı yağı ve süslemek için taze nane yaprağını koyduktan sonra servise sunun.



    alıntı
#17.12.2010 01:00 0 0 0
  • emeyine saglik
#17.12.2010 05:56 0 0 0