kuzu pirzola terbiyesi nasıl yapılır - kuzu pirzola sosu nasıl hazırlanır - kuzu pirzola marinesiMalzemeler
8 kalem Kuzu pirzola
Terbiye için:
1 limon suyu
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Biberiye
Sos için:
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Taze fesleğen ya da roka
8-10 adet çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş siyah zeytin
Hazırlanışı:
Limonsuyu, iki veya üçe kestiğiniz sarımsak, zeytinyağı, biberiyeyi kapaklı hava almayacak bir kapta karıştırın ve pirzolaları bu terbiyede 1 gün, iki veya üç kere kabın içinde çevirerek marine edin.
Az zeytinyağında kızarttığınız pirzolaları tavadan çıkartın ve kalan yağa tavuksuyu az limon suyu, tereyağı, fesleğen yaprağı ve dilimlenmiş siyah zeytin ekleyin, tereyağı eriyip tüm malzeme karışana kadar 2 dakika tavada tutun ve pirzolaları içine ekleyip bir kes çevirip servise alın.