Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir

Son güncelleme: 20.02.2011 10:54
  • tavuk ciğeri nasıl yapılır - tavuk ciğeri pişirmenin püf noktaları - tavuk ciğeri soteTavuk ciğeri doğrudan kavurularak ya da yemeği yapılarak pişirilir. Her iki şekilde de pişirilen tavuk ciğeri güzel olur. Çoğu zaman tavuk ciğeri yaparken, sac üzerinde veya teflon tava içerisinde kavurmayı tercih ederim, hafif bir yemek olur.

    Ciğeri doğrudan kavururken sadece tava iç yüzeyini yağlarım. Ciğeri kavurduktan sonra sadece tuz serperim, başkaca bir malzeme katmam. Bu tarifim, tavuk ciğer sote ile ilgilidir. Sultan tavuk ciğeri sote'yi bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

    Neler Lazım:

    yarım kilo tavuk ciğeri
    bir orta boy Soğan
    iki orta boy domates
    iki sivri biber
    yarım çaybardağı zeytinyağı
    karabiber
    kimyon
    tuz

    Yapılması:

    yağ içinde soğanı kavur
    ardından biberleri kavur
    ardından domatesleri kavur
    ciğeri, karabiberi, kimyonu, tuzu kat
    ara sıra karıştırarak
    orta ateşte ciğerleri pişir
    Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

    Sultan

    alıntı
#15.01.2011 22:46 0 0 0
  • emeğine sağlık :) bu tür yemekleri sevmesemde :D
#20.02.2011 10:54 0 0 0