Bu çorbanın farklı yörelerde, farklı isimleri de mevcuttur. Nohut Türk çorbalarında geleneksel olarak kullanılan bir bakliyattır.
Sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir çorba tarifini bu sayfamızda paylaşacağız. Yayla çorbasını genellikle herkes sever, içine bir de nohut girince doyuruculuğu ve besin değerleri de artmış oluyor tabi ki de
Nohutlu yayla çorbasını denemenizi tavsiye ederim.
Nohutlu Yayla Çorbası İçin Gerekli Olan Malzeme Listesi Ölçüleriyle Şöyle:
• Tavuk suyu, 1 litre
• Haşlanmış nohut 1/2 bardak
• Arpa şehriye, 1 kahve fincanı
• Süt, 1 su bardağı
• Un, 1 Çorba kaşığı
• Süzme yoğurt, 2 Çorba kaşığı
• Tereyağı,1 çorba kaşığı
• Yumurta sarısı, 1
• Tuz, 1 tatlı kaşığı
• Kuru nane, 2 tatlı kaşığı
Nohutlu Yayla Çorbamızın Hazırlanışı Şöyle:
• Nohutlar önceden haşlanılmalı.
• Öncelikle tavuk suyunun içine haşlanmış nohutları ilave edin.
• Daha sonra ve 10 dakika bekleyin ve içine arpa şehriyeyi de ekleyin.
• Ayrı bir kapta 6-7 dakika kadar un ve tereyağını kavurun.
• Kavurduğunuz un ve tereyağını da çorba karışımına katın.
• Süt, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın ve bir süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin.
• Tuz ile naneyi de ilave ederek, karıştırın ve ateşten alın.
• Nohutlu yayla çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun herkese
• Diğer çorba tariflerine sitemizin ana sayfasından ulaşabilirsiniz