Levis ağa yahu devrimin açılımı inkılaptır, yeniliktir.. sadece komunizm demek değildir ki komunizm yaşama geçirilemeyecek bir ideolojidir olsa olsa sosyalizm olur varacağı yer... Komunistim diye geçinenler benim gördüğüm kadarıyla bölücülüğe hizmet ediyor genel anlamıyla hep bir şeyleri bölme çabasında hep bir şeylere karşı çıkma durumu.. sistemi yıkıp yeniden kurmak ister bunlar.. yolunda giden hiçbir şey yok mu diye sorarlar böylelerine (:
ayrıyetten bakın size ilginç bir şey söyleyeyim buna herkesten cevap bekliyorum...
69 milyon 163 bin 710 oy pusulası için ihale gerçekleştirildi... (kaynak zaman gazetesi)
50 milyon 189 bin 930 ise seçmen sayımız... (kaynak posta gazetesi)
şimdi sormazlar mı adama sen bu oy pusulalarıyla ne yapıyorsun?
Bu sorunun muhatabı Hükümet değil !
Cevaplaması gereken kurum YSK..
Hani oy pusulalarını anlaşmalı olarak belli matbaalara yıllarca değerinin çok üzerinde ihale eden YSK.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Büyükelçiliklerde oy kullanabilmeleri için yapılan çalışmaları bir anda "boş"a çıkararak,insanları binlerce km yol katedip oy kullanmaya mecbur bırakan YSK.
Durduk yerde birkaç bdp li vekilin seçime girmesine engel olup ;zaten gergin olan Memleketi bir anda ateşin içine atıp,sonrada "pardon" deyip bu kararı geri alan YSK
Yorumların tamamını olmasa da çoğunu okumaya gayret gösterdim.. Başörtüsü sorunundan bahsedilmiş.. Hükumet bu konuda zaten eleştiri yapanları kendi silahlarıyla vurdu.. 'Üniversiteler kendi içinde özerk olmalı' diyorlardı.. Öyle de oldu.. Üniversite rektörü başötüsü serbest dediği zaman ne kanun kalıyor ne yasa.. Şu anda uygulama böyle.. Üniversitelerin tamamına yakını bu şekilde yönetiliyor..
Diğer konu işsizlik konusu.. Ben İstanbul'da öğrenciyim.. ve bi işim de var.. Belirli saatlerde okul zamanları dışında çalışıyorum.. Gerçek şu ki, Türkiye'de işsizlik sorunu diye bişey yok.. Ama hepimizin istediği şu.. Devlete sırt dayamak.. İş seçiyoruz.. Ben şu işi yapamam, ben bu işi yapamam diyoruz.. Sonrada açız diyoruz.. Siz iş bulmak, yada birilerine ne işe yaradığınızı ispat etmek adına ne yaptınız önce bunları sorgulayın bana kalırsa.. Bugün işi olan devlet memurlarının görevine son verseniz eminim hepsi aç kalır.. Neden mi.. Görüyoruz işte hastanelerde nasıl muamele görüyoruz.. Okulda nasıl bir eğitim alıyoruz.. İşin özü şudur ki bildiğim kadarıyla (Amerika'da yaşayanlar varsa teyit etsin lütfen) Amerikada devlet yada özelde çalışan bir kişi ile yıllık bir sözleşme yapılıyor.. Ve o kişinin sene sonundaki performansına göre diğer yıl çalışılmak isteniyorsa sözleşme yenileniyor ve ücreti de performansa göre değerlendiriliyor.. Bence Türkiye'de en büyük yanlış şudur.. Ben işsizim yerine ben ne işe yararım.. Yapabildiğim en iyi şey nedir diyerek elinizdeki imkanları değerlendirin.. İyi sonuçlar alacağınıdan eminim.. Çalışmaktan ve emeğinizin karşılığını almaktan zevk alın.. Hakkınız olmayan kazanca tenezzül etmeyin.. Bu kadar basit..
Seçim öndesinde çok şey konuşuldu.. özelliklea chp ve mhp nin sözleri bana klasik geldi açıkçası.. Başörtüsü konusu fiyasko zaten çözülen bir konu.. İşsizlik diyorlar.. Sayın Bahçeli yılda 700 bin kişi iş sahibi olacak diyor.. Bu adamlar devlette kadro almayacak heralde.. Dolayısıyla bu insanların ne iş yapacağını da söylemesi lazım.. Çünkü şu anda da iş seçtikleri için işsiz bunlar.. Hepsi kpss sınavlarına hazırlanıyor ve devlet memuru olmak istiyor.. Her yıl 700 bin memur alıcağına söz veriyorsa ona sözüm yok helal olsun derim sadece..
Akp nin icraatlerini 2002 den bugüne kadar olumlu buluyorum.. Son olarak Türk patentli uçakların üretilmesi ve seçimlerden sonra da savaş uçaklarının üretime geçecek olması, eğitime 34 milyar tl lik bir yatırım yapılması, gene Türk otomobillerinin üretilecek olması Türkiye'yi dışa bağımlılıktan kurtarmak için atılan somut adımlardır bana göre.. Fakat bu çalışmaların enerji kaynaklarına da yansıması gerekiyor.. Türkiye doğal gaz, elektrik gibi enerji kaynaklarında büyük ölçüde dışa bağımlı.. Bunun için de umuyorum ki somut adımlar kısa zamanda atılır..
Bu seçimlerde oy kullanamayacağım.. Fakat 12 haziran günü kalbim Türk siyasetinin en devrimci, en sosyalist, en milliyetçi, en sosyal demokrat ve en dindar lideri ile birlikte atacak.. Sonuç devletimiz için umuyoruz ki hayırlı olur..
ClementiNe kardeşimi tebrik ediyorum. Şahsen yazdıklarını hayranlıkla okudum. Bildiğim ve gördüğüm şeyleri bu şekilde okumak ayrı bir güzellikmiş. Yaşına ve öğrenci olmana rağmen buradaki bir çok insandan daha iyi kavramış ve analiz etmişsin durumu. . bundan başka ne diyebilirim ki Allah yolunu açık etsin....
Sen bu adamların bahsettiği devrimleri Atatürk devrimleri ile karıştırdın galiba. Kesin öyle devrimlerdir.
Kaldıki devrim inkilaptır demişsin çok ilginç ancak bu kadar zıt bir anlam verilebilirdi.
İnkılap ya da reform, toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik ve iyileştirmelerdir. İnkılap devrimden, devrim gibi radikal ve ani olmayıp, daha yumuşak geçişler şeklinde olmasıyla ayrılır. Toplumda gerekli değişikliklerin aniden değil, reformlar yoluyla olması gerektiğini savunan görüşe reformizm (inkılapçılık) denir.