Erkekler de şiddet mağduru

Son güncelleme: 12.03.2011 19:04
  • Erkekler de şiddet mağduru/siddete maruz kalan erkekler/erkeklere siddet/siddet magdurlari/şiddet mağduru erkek

    LONDRA - İngiltere'de ev içi şiddete maruz kalan erkekler için hizmet veren ManKind yardım merkezine gelen telefon ve e-postalar, 20-24 yaş grubundaki şiddet gören erkek durumunun bu yaş grubundaki kadınlardan oran olarak çok da farklı olmadığını gösterdi. İngiltere'de yılda 2.7 milyon erkeğin eşi ya da sevgilisinden şiddet gördüğünü söyleyen yetkililer, toplam sayıyıysa 3.2 milyon olarak açıklıyor.
    ManKind yetkilileri polisi de 'cinsiyetçi' davranmakla eleştirerek, "Şiddet görenin erkek olduğuna inanmıyor, erkeğin kendini korumasını bekliyor. Yardımcı olmak yerine olayı marjinalleştirip şiddet gören tarafı küçümsüyor" diyor.

    Utanıp anlatamıyor
    Toplumdaki genel kanının, şiddeti uygulayanın erkek olduğu yönünde olması şiddet gören erkeklerin sıkıntılarını açıkça anlatmasını da engelliyor.
    Dünyada her altı erkekten birinin yaşamlarının bir döneminde fiziksel ya da duygusal şiddete uğradığını söyleyen ManKind yöneticileri, kadınların erkeklere finansal baskı, seks konusunda aşağılama, çocuklara babalarının eksik yönlerini anlatarak onların da erkeği aşağılamalarına sebep olma gibi değişik türlerde şiddet uyguladıklarını, erkeklerin yüzde 19'unun bu duruma sessiz kalarak depresyona girdiğini söylüyor.
    Yetkililer aldıkları yardım çağrılarından da örnekler veriyor: "Bay A, eski eşiyle birlikte yaşıyordu. Yeni partnerinden hamile olan kadın, markete daha yakın bir ev tutmadığı için Bay A'ya vurup küfretmeye başladı. Şikâyet üzerine gelen polis hamile bir kadını tutuklayamayacağını söyleyip, üstelik Bay A'nın hamile bir kadından dayak yemeyeceğini ima edip gitti. Bay A'ya psikolojik destek sağladık."

    Psikiyatr delirtmeyi bilir!
    Örneklerde eşini gardıroba ya da tuvalete kilitleyen, psikiyatr olduğu için partnerini nasıl 'delirteceğini' bilip ona göre davranan kadınlar da var. Erkeklerin gördüğü şiddete karşı çeşitli kampanyalar yürüten ManKind'ın en önemli çalışmasıysa erkek öğretmen eksikliğini gidermeye yönelik faaliyetler. Yetkililer kadın öğretmenlerin erkekleri küçük yaşlardan itibaren sindirerek çekingenliğe sebep olduğunu söylüyor.
    Şiddet gördüğünü düşünen erkeklere tavsiyelerse şöyle: Kendinizi suçlamayın. Başınıza gelenleri günlük şeklinde yazıp daha sonra okuyun, o zaman da şiddet olduğunu hissederseniz bunu partnerinizle konuşun. Kendinizi korumaya çalışın. Yaralanırsanız fotoğrafını çekin, bunu unutturmayın. Hastane ve polise başvurmaktan çekinmeyin.
#08.03.2011 13:31 0 0 0
  • Aman allahim ne korkunç bisey bu okuduklarım.

    Bence öyle kadınların utanilacak davranışları,
    Bir baba nekadar kötüde olsa anne o babayı cocuğa asaliyipta anlatması kötü bisey,
    Sonuçta o bir baba.
#08.03.2011 13:52 0 0 0
  • YaSMiN;
    Paylaşımınız için elleriniz dert görmesin...

    CADIKIZ;
    Haklısın canım ama inan var böyle bayanlar,
    ne kadar ayıp değil mi?
#08.03.2011 15:37 0 0 0
  • YaSMiN;
    Paylaşımınız için elleriniz dert görmesin...
    rica ederim ben tesekkur ederim okudugunuz icin
#08.03.2011 16:11 0 0 0
  • Evet gercekten cok ayip bisey bir kadina asla yakismayan bisey.erkek dovuyo die aman bende yapsam iyidir diyen kadinlarin dusuncesi bence cok yanlis,heleki karsi tarafin duygulariyla oynamak cok daha kotu.
#11.03.2011 23:50 0 0 0
  • fatmagülün suçu nedeki mukaddes gibi mesela
#12.03.2011 16:18 0 0 0
  • Birazda siddete maruz kalmak erkek ve kadinda kendine guvensizlikden meydana geliyor gibi geliyor bana.Yoksa insan siddete maruz kaldigi ,asagilandigi ortamda niye dursunki...Cok guzel bir soz vardir kendine saygisi olmayana kimse saygi gostermez diye.gercekdende oyle oluyor belki insanlar hep ulasilmazi yada kayb etme korkusu yasadiklari kisiye baglaniyor.sevgisini saygisini kayb edip vahsilesiyorlar
#12.03.2011 19:04 0 0 0