Cesare Borgia

Son güncelleme: 11.03.2011 14:02
  • Cesare Borgia Kimdir - Cesare Borgia Resimleri - Cesare Borgia Biyografisi - Cesare Borgia Hakkında


    Cesare Borgia (d. 1475 - ö. 12 Mart 1507) rönesans İtalya'sının asker .

    Cesare Borgia 1475'de Roma'da Kardinal Rodrigo Borgia (sonraki Papa VI. Aleksander ile sevgilisi Vannozza Catanei'nin oğulları olarak doğdu. Floransalı yazar Niccolo Machiavelli Il Principe (Prens) adlı eserinde düzenbaz ve merhametsiz bir Prensi anlatırken Cesare Borgia'yı örnek almıştır.

    Prens Cesare Borgia görünüşte mükemmel bir asilzadeydi. Yakışıklı, nazik, akıllı, nükteci, kuvvetli ve cesurdu. Ama aynı zamanda son derece muhteris, iki yüzlü,şerefsiz, vicdansız bir adamdı.Ödlek olduğu için bir yılan gibi insanları zehirliyordu. Üstelik prensin Roma'da babası Papa VI. Alexander gibi sağlam bir dayanağı vardı.
    noimage
    Ancak Cesare'nin adı kötüye çıkmakta gecikmedi. Kendisinin 20 kadar prens, hükümdar ve kardinali kattlettirdikten başka öz kardeşini öldürdüğü de bir gerçektir. Korkunç serüvenci Cesare Borgia ile kızkardeşi Lucrezia Borgia zehir uzmanıydılar. Ayrıca iki kardeşin arasında ensest bir ilişki olduğuda bilinmektedir. Cesare Borgia bu nedenden dolayı frengi hastalığına da yakalanmıştır.Bu iki kardeş yüzünden batı avrupada birçok kişi ölmüştür. Cesare'nin kendisi bile babasıyla beraber, davet ettiği bir misafiri zehirlerken kendi zehirlenip ölümden zor kurtulur. Babasınında o yemek yüzünden öldüğü söylenir.

#11.03.2011 14:02 0 0 0