Jailbreak nedir? Jailbreak Yapmalı mıyım ? Jailbreak Yapmamın Zararları var mı?

Son güncelleme: 23.03.2011 15:53
Han Han foto
  • jailbreak - jb nasıl olur - jailbreak yapma - iphone 3g jailbreak - iphone 3Gs jailbreak

    Jailbreak nedir? ve Jailbreak Yapmalı mıyım ?

    Jailbreak, ingilizce kelime anlamı olarak "firar, hapisten kaçış" anlamına, iPhone'da ise cihazın yazılımsal olarak özgür kalması anlamına gelmektedir. Tabi ki Jailbreak ile yeni tanışacak kullanıcıların merak ettikleri Jailbreak'in anlamından çok ne işe yaradığı ?

    Apple, kontrol edilmemiş ve tehlike oluşturabilecek kötü amaçlı yazılımları engellemek amacıyla iPhone'numuza sadece kendi kontrolü altında uygulama yüklemeye izin vermektedir. Tabi ki bu Apple'in kullanıcılarına söylediği pembe bir yalan. Asıl amaç kullanıcıları Apple'in resmi sitesi Appstore üzerinden yükleme yapmasını sağlayarak gelir elde etmek.

    Durum böyle olunca iPhone kullanıcıları Appstore olan bağımlılığı kaldırmak için iPhone üzerindeki açıkları değerlendirerek hack yapmaya yani Jailbreak yapmaya karar verdiler ve Jailbreak işlemi ile Appstore üzerindeki uygulamaları ücretsiz olarak yüklemeye başladık.

    Jailbreak Yapmamın Zararları var mı?

    Tabi aklımıza ilk gelen soru Jailbreak işleminin bize ne gibi bir zararı vardır. Apple, Jailbreak kullanıcılarını garanti kapsamında bırakacağını açıklamıştı ama Jailbreak yazılımsal bir işlem olduğu için telefonumuzu fabrika ayarlarına çevirerek bu sorundan kurtulabiliyoruz.

    Bir diğer sorun da telefonumuza yükleyeceğimiz zararlı 3.party uygulamaların, telefonumuza zarar vereceği yada bilgilerimizi çalacağı sorunu. Bu sorunuda yüklediğimiz uygulamalara dikkat ederek giderebiliriz.

    Umarım bu yazımızda sizin için gerekli bilgileri aktarmışız dır. Jailbreak'li günler dileğiyle...



    alıntıdır...
#23.03.2011 15:53 0 0 0