iPhone Exchange ayarları

Son güncelleme: 23.03.2011 16:09
Han Han foto
  • iphone exchange mail - iphone exchange nasıl ayarlanır - iphone exchange kullanımı

    iPhone sahipleri, aynı zamanda enterprise canlısı bir mesajlaşma cihazı alıyorlar. Eksiği olmayan fazlası olan bu cihazı, Exchange hesabı ile nasıl kullanacağınızı kısaca açıklayalım.

    1. Önce Settings'den [Ayarlar] mail, contacts, calendar'ı seçerek aşağıdaki sayfayı görelim ve en üstteki exchange seçeneğini seçin.

    noimage

    noimage

    2. Karşınıza alttaki gibi doldurulması gereken alanlar gelir. Email kısmına eposta adresinizi yazınız. Domain kısmı ise, genelde sisteme login olurken kullandığınız domain olur. Örneğin, google, aspsirket.com, wwwidgets\smithy gibi isimler olabilir.
    [Bunu IT sorumlunuzdan öğrenebilirsiniz.] Biz google exchange'i örnek vereceğiz.

    noimage

    noimage

    noimage

    3. Mail isim ve şifremizi, "username" ve "password" kısmına yazıyoruz. Daha sonra, iPhone girdiğiniz bilgileri, sunucu ile kontrol eder.

    noimage

    noimage

    4. Bazen sertifika ile ilgili uyarı mesajı verebilir, Accept [kabul et] diyerek geçebilirsiniz.

    noimage

    5. Daha sonraki ekranda, Server bilgisini girmeniz istenir. Server bilgisi Gmail için, 'm.google.com', sizin Exchange sunucunuzun bilgisi farklı olabilir. [Bunu IT sorumlunuzdan öğrenebilirsiniz. ] Daha sonra, iPhone bilgilerin doğruluğu için server ile iletişime geçerek, tekrar ayarlarınızı kontrol eder.

    noimage

    noimage

    noimage

    6. Herşey yolunda gitti ise, aşağıdaki şekilde tanımlarınız yapılmış olur. Mail, Contacts, Calendar [Posta, Kişiler, Ajanda] seçeneklerinden istediğinizi Exchange bilgileriniz ile iPhone'unuz arasında senkronize edebilirsiniz.

    noimage





    alıntıdır...
#23.03.2011 16:09 0 0 0