1 şişe madensuyu
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
Yeteri kadar un
Yarım limon suyu
100 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yapılışı
Bir kapta maden suyu, limon suyu, bir yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Bu malzemeye alabileceği kadar unu ve tuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru hafifçe unlanmış zeminde yarım parmak kalınlığında açın. Üç parçaya böldüğünüz margarinin bir parçasını eritmeden hamura sürün. Bohça gibi katlayın. Hamuru 15 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan tekrar çıkarıp açın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. Son kez buzluktan çıkardığınızda hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Kareler halinde kesin. Her karenin köşesine peynirli maydanozlu içi serpin ve bohça şeklinde kapatın. Son olarak yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün. Orta ısılı bir fırında böreğinizin üzeri pembeleşene kadar pişirin.