Sarıyer Böreği

Son güncelleme: 19.09.2006 20:53
  • Malzemeler

    1 şişe madensuyu
    2 yumurta sarısı
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 paket margarin
    Yeteri kadar un
    Yarım limon suyu
    100 gr beyaz peynir
    1 demet maydanoz
    Yapılışı

    Bir kapta maden suyu, limon suyu, bir yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Bu malzemeye alabileceği kadar unu ve tuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru hafifçe unlanmış zeminde yarım parmak kalınlığında açın. Üç parçaya böldüğünüz margarinin bir parçasını eritmeden hamura sürün. Bohça gibi katlayın. Hamuru 15 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan tekrar çıkarıp açın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. Son kez buzluktan çıkardığınızda hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Kareler halinde kesin. Her karenin köşesine peynirli maydanozlu içi serpin ve bohça şeklinde kapatın. Son olarak yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün. Orta ısılı bir fırında böreğinizin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
#07.07.2006 17:43 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#08.07.2006 14:03 0 0 0
#16.07.2006 19:43 0 0 0
  • ellerine sağlık
#17.09.2006 22:59 0 0 0
  • tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık su perısı
#19.09.2006 10:04 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler.
#19.09.2006 20:53 0 0 0