Bakla Borani - Isparta

Son güncelleme: 14.05.2011 19:56
  • Bakla Borani - Hatice Hanım'ın Mutfağı: Isparta

    noimage


    Malzemeler:
    1 kg bakla
    1 kase bulgur
    2 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Üzerini süslemek için 4 kaşık kızartılmış kaymak
    Yapılışı:
    1 kg baklanın baş kısımları kopartılıp temizlenir, bol suda yıkanır. Ardından 1santim genişliğinde minik minik doğranır. Doğranmış baklalar orta ocak ateşte derin bir tencereye konularak yarım çay bardağı sıvıyağ ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek harmanlanır. Baklaların sararması için 1 tatlı kaşığı şeker serpilerek kavrulur. Sararan baklaların üzerine kaynamış su ilave edilir. (su seviyesi baklaların biraz altında kalması gerekir.) Düdüklü tencerede yapılırsa buharı çıkınca 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Bol suda pişen baklalar tencereye alınıp orta ocak ateşe konularak içerisine 1 kase pilavlık bulgur eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alınıp 45 dakika pişmesi gerekir. Bir kaseye yoğurt ve 2 diş sarımsak ezilerek karıştırılır. Sarımsak tercihe göre rende de yapılabilir. Ancak yoğurdun süzme olup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenip harmanlanması gerekir. Baklalar suyunu çekince sarımsaklı süzme yoğurt üzerine yayılıp harmanlanır. Ardından servis tabağına alınarak üzerine kızartılmış kaymak yağı serpilir. Yemeğimiz 8 kişilik servis edilebilir. Yapılış süresi 1 saattir.
#14.05.2011 19:44 0 0 0
  • EMEĞİNE SAĞLIK SAYGIDĞER ABLAM
#14.05.2011 19:56 0 0 0